Снимка znamena-flagove.comСръбското правителство ограничи влизането в страната за новогодишните и коледните

...
Снимка znamena-flagove.comСръбското правителство ограничи влизането в страната за новогодишните и коледните
Коментари Харесай

Влизането в Сърбия ще бъде разрешено само ако има отрицателен PCR тест не по-стар от 48 часа

Снимка znamena-flagove.com

Сръбското държавно управление ограничи влизането в страната за новогодишните и коледните празници по отношение на ковид. Мярката ще влезе в действие на 21 декември и ще продължи до 10 януари, разгласи представител на държавното управление, представен от ТАСС, представена от. Представители на сръбската диаспора в Европа, които наброяват към 1,7 милиона, обичайно се прибират при роднините си по празници.

За да се избегне всеобщо преместване на заболяването, както се случи напролет, сръбските управляващи не разрешиха влизането в страната без негативен PCR тест или наложителна изолираност в дома. Ограничителните ограничения се ползват еднообразно както за сръбски жители, по този начин и за чужденци. „ Влизането в страната ще бъде позволено единствено в случай че има негативен PCR тест не по-стар от 48 часа. Гражданите, които нямат тест, би трябвало да останат в домашна изолираност 10 дни. Те могат да бъдат тествани в Сърбия и в случай че пробата се окаже негативен, тогава 10-дневната изолацията ще престане да бъде наложителна “, се споделя в изказването на кабинета.

Вземайки поради вероятността за увеличение на броя на искащите да създадат PCR тест, управляващите усилиха цената на тестването 1,5 пъти. Сега сръбски жител ще може да се подложи на тестване за 9 хиляди динара (76€). Чужденците ще би трябвало да платят 152€ за PCR тест, което при положение на фамилна отмора може да бъде сума, сравнима с цената на едноседмичен престой в сръбските ски курорти. Според последните данни, в Сърбия за един ден с ковид са се заразили 3888 души, а 52 са умряли. Общият брой на умрелите в страната вследствие затруднения след инфекцията доближи 2632 души. До момента откритите случаи на коронавирусна зараза в Сърбия са достигнали 296 528.

През последните 24 часа 12 578 души са били тествани за съществуване на ковид, 326 пациенти са на апаратно дишане. В страната от 4 декември е в действие възбрана за работа през почивните дни на множеството заведения за развлечения и извършване на покупки. От 17 ч. в петък до 5 ч. в понеделник работата на салони за хубост, фризьорски салони, фитнес центрове, фитнес зали, СПА центрове и басейни е неразрешена. В същото време питателните магазини могат да работят до 21 часа, в това число през почивните дни. Аптеки, бензиностанции и услуги за доставка на храна могат да работят непрекъснато. По-рано управляващите ограничиха до пет броя на хората, на които е разрешено да се събират на закрито и навън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР